Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 18:04

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο αποφασίζει για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΗΠΑ: Το Κογκρέσο αποφασίζει για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Το αμερικανικό Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, αναμένεται σήμερα να ξεκινήσει τη διαδικασία ψηφοφορίας επί της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης του αμερικανικού φορολογικού συστήματος εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια -- και σε αυτή την πορεία του ρεπουμπλικανικού κόμματος προς τον πρώτο μεγάλο νομοθετικό θρίαμβό του υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να στέκονται πολλά εμπόδια.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που εισήγαγε την αρχική φορολογική νομοθεσία μόλις πριν από έξι εβδομάδες στις 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει πρώτη, με την ψηφοφορία να λαμβάνει χώρα σήμερα το απόγευμα. Η Γερουσία αναμένεται να ακολουθήσει σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί, ύστερα από 10 ώρες διαβουλεύσεων, σύμφωνα με νομοθέτες. Καθώς και στα δύο σώματα αναμένεται να υπάρχουν ψήφοι εντός της κομματικής γραμμής, η ψήφιση μοιάζει σχεδόν βέβαιη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν ότι το σαρωτικό πακέτο φορολογικών περικοπών για τις μεγάλες εταιρίες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση. Θεωρούν επίσης ότι το μέτρο είναι το «κλειδί» για να μπορούν να ελπίζουν στο να διατηρήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, όταν πραγματοποιηθούν οι ενδιάμεσες εκλογές τον επόμενο Νοέμβριο.

Ο αγώνας δρόμου, λίγο πριν από την αλλαγή της χρονιάς, προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη για τους Ρεπουμπλικάνους από τα μέσα της χρονιάς, όταν η προσπάθεια του κόμματος να αποδομήσει τον νόμο του Δημοκρατικού πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, γνωστό ως Obamacare, κατέρρευσε στη Γερουσία και οι προοπτικές για τη φορολογική μεταρρύθμιση φάνηκαν να είναι καταδικασμένες από τις εσωκομματικές διαμάχες.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER