Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 19:40

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Κύπρου για την επόμενη πενταετία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Κύπρου για την επόμενη πενταετία

Μια μέρα πριν από την αυριανή επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη προεδρική θητεία, παρουσίασε στην ιστοσελίδα του το πρόγραμμα διακυβέρνησης του για την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Αναστασιάδης ζητεί ανανέωση της λαϊκής εντολής για μια «δεύτερη και τελευταία θητεία» προκειμένου, όπως αναφέρει, «να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει για την Κύπρο της Νέας Εποχής».

Το πρόγραμμα διακυβέρνησης, που καλύπτει 140 σελίδες, περιγράφει τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής που θα ακολουθήσει εφόσον επανεκλεγεί.

Για το Κυπριακό ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρει πως φτάσαμε πιο κοντά από ποτέ σε «έναν έντιμο συμβιβασμό» και διαβεβαιώνει πως διεκδικεί ένα κανονικό, ανεξάρτητο κράτος, μακριά από κηδεμόνες, εγγυητές και «χωροφύλακες».

Για την οικονομία τονίζει πως «η Κύπρος εντυπωσίασε για την ταχύτητα με την οποία βγήκε από το μνημόνιο, αλλά και για τις οικονομικές της επιδόσεις που έχουν ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις». Σημειώνει πως επιτεύχθηκαν ρυθμοί ανάπτυξης τής τάξης του 4%, που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, ενώ η Κύπρος ξαναβγήκε στις διεθνείς αγορές. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών, στη μείωση των φορολογικών βαρών και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος.

Στα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του, αναφέρεται «στην ενίσχυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής παρουσίας της Κύπρου και τη συνομολόγηση τριμερών συνεργασιών». Ιδιαίτερη μνεία γίνεται επίσης στον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς.

Σε σχέση με το φυσικό αέριο, σημειώνεται πως μέσα από συνεργασίες και συμμαχίες ακολουθούνται με μεγάλη προσήλωση και αποφασιστικότητα οι ενεργειακοί σχεδιασμοί. Τονίζεται πως το φυσικό αέριο και η ενέργεια γενικότερα «θα καταστούν σταθερή πηγή πλούτου για τη χώρα, καταλύτης επίλυσης του Κυπριακού και παράγοντας ευημερίας και ασφάλειας για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές».

Στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση στον τουρισμό, με την έναρξη λειτουργίας πολυθεματικού καζίνο που αναμένεται να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν. Στόχος, σύμφωνα με το πρόγραμμα Αναστασιάδη, είναι μέχρι το 2030 η προσέλκυση μέχρι και 4,8 εκατ. ξένων ποιοτικών τουριστών ανά έτος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER