Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 12:41

Η Θάτσερ είχε αρνηθεί να επιβιβαστεί ένα πάντα στο αεροπλάνο της!

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Θάτσερ είχε αρνηθεί να επιβιβαστεί ένα πάντα στο αεροπλάνο της!

Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε αρνηθεί όταν ήταν πρωθυπουργός να επιβιβαστεί ένα πάντα στο αεροπλάνο της σε ένα ταξίδι της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με κάποια έγγραφα από τα κρατικά αρχεία της Βρετανίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τον Ιανουάριο του 1981, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον είχε ζητήσει από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου να του "δανείσει" το αρσενικό του πάντα.

Ο πρόεδρος της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου Σόλι Ζάκερμαν άδραξε τότε την ευκαιρία για να προσπαθήσει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας με την βοήθεια της "Σιδηράς Κυρίας".

Ο Λόρδος Ζάκερμαν "θα ήταν πολύ χαρούμενος να ανακοινώσει τον δανεισμό ή την άφιξη του πάντα την ώρα που η πρωθυπουργός θα κρίνει ως την πιο κατάλληλη για να ευνοηθούν οι αγγλοαμερικανικές σχέσεις", γράφει ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Ρόμπερτ Άρμστρονγκ σε ένα από τα κείμενα των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

"Πρότεινε ακόμη η πρωθυπουργός να πάρει το πάντα στο πίσω μέρος του Concorde της όταν θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον τον ερχόμενο μήνα", προσθέτει ο Ρόμπερτ Άρμστρονγκ, σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη διεύθυνση των Βρετανικών Κρατικών Αρχείων στο Κιου, μια συνοικία στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Όμως η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν επείσθη ότι θα έπρεπε να εμπλακεί στις προσπάθειες του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου να προσφέρει έναν σύντροφο σε ένα θηλυκό πάντα.

"Ο Λόρδος Ζ ξέρει περισσότερα πράγματα από εμένα για τα πάντα - είμαι βέβαιη ότι μπορεί να κανονίσει αυτά τα πράγματα", ανέφερε τότε η "Σιδηρά Κυρία" σε χειρόγραφο σημείωμά της.

Ο ιδιωτικός της γραμματέας Κλάιβ Γουίτμορ απάντησε ως εκ τούτου στον Λόρδο Ζάκερμαν: "Είπε ότι δεν θα πάρει μαζί της το πάντα".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER