Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 13:11

Η Παλαιστίνη απαντά στις απειλές του Τραμπ: Η Ιερουσαλήμ δεν πωλείται

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Παλαιστίνη απαντά στις απειλές του Τραμπ: Η Ιερουσαλήμ δεν πωλείται

Η παλαιστινιακή προεδρία δήλωσε σήμερα πως η Ιερουσαλήμ «δεν πωλείται», αντιδρώντας στην απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει τη οικονομική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ προς τους Παλαιστίνιους, η οποία ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια, αν οι τελευταίοι αρνηθούν να διαπραγματευθούν με το Ισραήλ.

«Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα του Κράτους της Παλαιστίνης και δεν πωλείται είτε έναντι χρυσού είτε έναντι δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος της προεδρίας, αναφερόμενος στην άρνηση των Παλαιστινίων να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις μετά την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερής Πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Η αμερικανική απόφαση προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων, οι οποίοι θέλουν να κάνουν πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους την προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ, και κύμα επικρίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων, αλλά πρέπει να εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ που έχουν αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό Κράτος με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα», πρόσθεσε.

Το 2016 οι ΗΠΑ παρείχαν βοήθεια ύψους 319 εκατομμυρίων δολαρίων (264 εκατομμυρίων ευρώ) στους Παλαιστίνιους μέσω της αμερικανικής υπηρεσίας για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας. Σε αυτά προστίθενται 304 εκατομμύρια δολάρια τα οποία προσέφερε η Ουάσινγκτον σε προγράμματα του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER