Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 16:40

Έτοιμος να επέμβει ο στρατός στο Ιράν

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έτοιμος να επέμβει ο στρατός στο Ιράν

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού δήλωσε σήμερα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις αλλά ότι οι άνδρες του είναι έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Παρότι αυτή η τυφλή εξέγερση ήταν τόσο περιορισμένη ώστε μια μικρή αστυνομική δύναμη να μπορέσει να την σταματήσει προτού γιγαντωθεί... μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι τα αδέλφια σας στον στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα κορόιδα του Μεγάλου Σατανά (ΗΠΑ)» δήλωσε ο αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έπειτα από έξι μέρες διαδηλώσεων που κλόνισαν την θεοκρατική ηγεσία και στοίχισαν τη ζωή σε 21 ανθρώπους, οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέπτυξαν χθες Τετάρτη δυνάμεις για να καταστείλουν την εξέγερση σε τρεις επαρχίες.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν ως διαμαρτυρία κατά των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν οι νέοι και η εργατική τάξη, εξελίχθηκαν σε εξέγερση κατά της εξουσίας και των προνομίων που απολαμβάνει μια ελίτ και ειδικά ο ανώτερος πνευματικός ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER