Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 08:35

Εντατικές προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης σήμερα στη Γερμανία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εντατικές προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης σήμερα στη Γερμανία

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν σήμερα  η Άνγκελα Μέρκελ και ο Χορστ Ζεεχόφερ της Χριστιανικής Ένωσης CDU/CSU και ο Μάρτιν Σούλτς του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD, σε μια προσπάθεια να σχηματίσουν κυβέρνηση «μεγάλου» συνασπισμού.

Οι διερευνητικές συνομιλίες είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν στις 11 ώρα Ελλάδας και δύο ώρες αργότερα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των 13 εκπροσώπων κάθε κόμματος.

Ενδεικτικό του αυστηρού και «εντατικοποιημένου» χρονοδιαγράμματος που έχει σχεδιαστεί, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, είναι ότι προβλέπεται μόλις ένα ημίωρο διάλειμμα για φαγητό, ενώ στις 17:30 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση του κάθε κόμματος ξεχωριστά, προκειμένου περίπου μια ώρα αργότερα να συναντηθούν εκ νέου οι τρεις αρχηγοί για έναν πρώτο απολογισμό των συνομιλιών. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά και, εάν κριθεί απαραίτητο, θα γίνει και νέα συνάντηση των αρχηγών.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να συζητά θέματα οικονομίας, συγκοινωνιών, υποδομών, ενέργειας, περιβάλλοντος, αγοράς εργασίας, οικογένειας, μετανάστευσης, εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και τη δεύτερη να εστιάσει στα δημοσιονομικά, την φορολογική πολιτική, αλλά και στα ζητήματα παιδείας και έρευνας, θεσμών και εσωτερικών.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί στον ίδιο ρυθμό μέχρι την Πέμπτη. Την επομένη τα αποτελέσματα των διερευνητικών θα τεθούν υπ' όψιν των κομμάτων προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ήδη το SPD έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να θέσει το ζήτημα σε έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου, στην Βόννη.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER