Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 14:40

Το Πεκίνο χαιρέτησε τη θετική έκβαση του διαλόγου μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Πεκίνο χαιρέτησε τη θετική έκβαση του διαλόγου μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας

Η Κίνα χαιρέτησε σήμερα τη θετική έκβαση των συνομιλιών της Βόρειας με τη Νότια Κορέα.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι οι δύο πλευρές δείχνουν καλή θέληση και σφίγγουν τα χέρια σε μία εποχή που η κατάσταση την κορεατική χερσόνησο είναι πολύ τεταμένη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ.

Οι συζητήσεις, που είναι οι πρώτες αυτής της μορφής εδώ και δύο χρόνια, οδήγησαν σε συμφωνία, περιλαμβανομένης της συνεργασίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ, και στη διατήρηση στρατιωτικού διαλόγου για τη χαλάρωση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

«Η Κίνα, ως στενός γείτονας της κορεατικής χερσονήσου, καλωσορίζει και στηρίζει τις κινήσεις που έγιναν από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα για την αναθέρμανση των σχέσεων τους», είπε ο Λου. Ο ίδιος κάλεσε και τις δύο χώρες να πάρουν ως ευκαιρία τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ για τη βελτίωση των σχέσεων και την προώθηση της συνεργασίας καθώς και για να καταβάλλουν θετικές προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην χερσόνησο και να θέσουν το ζήτημα της χερσονήσου στη σωστή τροχιά διευθέτησής του μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER