Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 13:50

Τσεχία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προσεχή παραίτησή της

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τσεχία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προσεχή παραίτησή της

Η τσεχική κυβέρνηση μειοψηφίας του δισεκατομμυριούχου λαϊκιστή Αντρέι Μπάμπις ενέκρινε επισήμως σήμερα την προσεχή παραίτησή της, αφού απέτυχε χθες να λάβει την εμπιστοσύνη των βουλευτών.

«Η κυβέρνηση ενέκρινε την παραίτησή της. Θα ζητήσω από τον πρόεδρο να ορίσει την ημερομηνία μιας συνομιλίας μας για να του την υποβάλω προσωπικά», δήλωσε ο Μπάμπις σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Αντρέι Μπάμπις διορίσθηκε τον Δεκέμβριο από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα του δώσει και πάλι εντολή, όμως θα του ζητήσει να εξασφαλίσει πρώτα τη στήριξη τουλάχιστον 101 από τους 200 βουλευτές. Η παραιτηθείσα κυβέρνηση συνεχίζει ως προσωρινή.

Η συνομιλία των Ζέμαν και Μπάμπις θα πραγματοποιηθεί «πριν από το τέλος της εβδομάδας», ανακοίνωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της προεδρίας Γίρι Όβτσατσεκ.

Το Σύνταγμα της Τσεχίας προβλέπει μέχρι και τρεις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, με τις δύο πρώτες να διευθύνονται από τον πρόεδρο και την τρίτη από τον επικεφαλής της κάτω βουλής, θέση που αυτή τη στιγμή κατέχει ένα μέλος του ANO.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER