Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 16:50

Τραμπ: Δεν έχει αλλάξει η άποψή μου για τον τοίχο με το Μεξικό

Γράφτηκε από την
Τραμπ: Δεν έχει αλλάξει η άποψή μου για τον τοίχο με το Μεξικό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter σήμερα ότι η άποψή του για την κατασκευή ενός τοίχου στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δεν έχει αλλάξει ποτέ ούτε έχει μεταβληθεί», ενώ πρόσθεσε ότι η γειτονική χώρα είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει το έργο «έμμεσα ή άμεσα».

«Ο Τοίχος είναι ο Τοίχος, δεν έχει αλλάξει ούτε μεταβληθεί από την πρώτη ημέρα που το σκέφτηκα», έγραψε ο Τραμπ. «Τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τον Τοίχο είναι ?ψίχουλα? σε σχέση με τα όσα χρήματα κερδίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ. Η NAFTA είναι ένα κακό ανέκδοτο!», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου Τζον Κέλι είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News ότι η άποψη του Τραμπ για τον τοίχο με το Μεξικό έχει μεταβληθεί.

Ωστόσο ο Κέλι αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανενημέρωτο» σχετικά με το θέμα όταν έκανε υποσχέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο στρατηγός εν αποστρατεία εξήγησε στη διάρκεια συνάντησής του με ισπανόφωνους Δημοκρατικούς μέλη του Κογκρέσου ότι κατάφερε να πείσει τον Τραμπ πως ο τοίχος αυτός δεν είναι απαραίτητος και ότι η άποψή του για το θέμα έχει «μεταβληθεί».

Όπως επεσήμανε ο Κέλι μιλώντας στους Δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς η αμερικανική κυβέρνηση πλέον εξετάζει την κατασκευή ενός τοίχου κατά μήκος 1.300 χιλιομέτρων από τα συνολικά 3.100 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων με το Μεξικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εκτιμώμενο κόστος είναι 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και ο Τραμπ αρχικά είχε επισημάνει ότι το κόστος θα κυμαίνεται από 10 ως 12 δισεκατομμύρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER