Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 16:40

Γαλλία: Απεργία πραγματοποιούν οι δεσμοφύλακες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γαλλία: Απεργία πραγματοποιούν οι δεσμοφύλακες

Οι Γάλλοι δεσμοφύλακες ξεκίνησαν σήμερα απεργία σε όλη τη χώρα σε μια αναμέτρηση με την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις ελλείψεις προσωπικού και τη βία που, όπως υποστηρίζουν, γίνεται όλο και πιο ανεξέλεγκτη στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας.

Η απεργία, που ξεκίνησε με πικετοφορίες πριν από την αυγή, αποτελεί κλιμάκωση των διαμαρτυριών μετά την απόρριψη το Σαββατοκύριακο από τα συνδικάτα μιας κυβερνητικής πρότασης για την πρόσληψη άλλων 100 δεσμοφυλάκων φέτος και επιπλέον 1.000 μέχρι το τέλος της θητείας του Μακρόν το 2022.

Οι δεσμοφύλακες έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και ξύλινα καδρόνια έξω από τις πύλες πολλών φυλακών πριν από τις συνομιλίες που συγκάλεσε εσπευσμένα η υπουργός Δικαιοσύνης Νίκολ Μπελουμπέ.

«Δεν θα γίνουμε βορά κανονιών. Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε βήμα», είπε ο Γιοάν Καράρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του συνδικάτου Force Ouvriere (FO), στο CNews.

Το συνδικάτο του διεκδικεί υψηλότερους μισθούς και άμεση πρόσληψη 2.400 υπαλλήλων.

Ο Μακρόν βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση να επιλύσει την αναταραχή μεταξύ του προσωπικού των φυλακών έπειτα από πολλές επιθέσεις κρατούμενων εναντίον δεσμοφυλάκων σε διάφορες φυλακές την περασμένη εβδομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER