Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 23:00

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τον Μαχμούντ Αμπάς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τον Μαχμούντ Αμπάς

Την ώρα που οι ΗΠΑ δηλώνουν πως θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσά του, η ΕΕ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς πως υποστηρίζει τη φιλοδοξία του να γίνει η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα ενός παλαιστινιακού κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αμπάς από την πλευρά του επανέλαβε την έκκλησή του να γίνει η Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα των Παλαιστινίων και κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναγνωρίσουν αμέσως ένα κράτος της Παλαιστίνης, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν θα δημιουργούσε προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για μια ειρηνική διευθέτηση στην περιοχή.

«Θεωρούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση αληθινή εταίρο και φίλη και γι' αυτόν τον λόγο καλούμε τα κράτη μέλη της να αναγνωρίσουν γρήγορα το κράτος της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Αμπάς. Η Μογκερίνι, σε μια δήλωση που φάνηκε να αποτελεί συγκαλυμμένη αναφορά στην αναγνώριση από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, κάλεσε αυτούς που εμπλέκονται στη διαδικασία να ομιλούν και να ενεργούν «με σύνεση», με αίσθημα ευθύνης.

Ο Αμπάς δεν έκανε καμιά αναφορά στην κίνηση του Τραμπ αναφορικά με την Ιερουσαλήμ ούτε στα σχόλια για το θέμα που έκανε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER