Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 13:30

CDU: Περιμένουμε την άλλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
CDU: Περιμένουμε την άλλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο

«Είμαστε στον αγωνιστικό χώρο, έχουμε βάλει τις φανέλες και η άλλη ομάδα δεν βγαίνει», δήλωσε στον τύπο ο Αντρέας Σόιερ, Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας σχολιάζοντας δηκτικά την ανακοίνωση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ότι προτίθενται να ξεκινήσουν την Παρασκευή τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ο κ.Σόιερ απέρριψε και πάλι ουσιώδεις αλλαγές της συμφωνίας των διερευνητικών συζητήσεων. Πρόκειται για «προσύμφωνο, το οποίο αποτελεί την βάση για συνομιλίες με τους Σοσιλαδημοκράτες» όπως τόνισε.

Τόσο ο κ. Σόιερ, όσο και η αντιπρόεδρος του CSU Γιούλια Κλέκνερ έχουν δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το Καρναβάλι (12 Φεβρουαρίου στην Γερμανία). Πίεση στους Σοσιαλδημοκράτες άσκησε επίσης, ο Φόλκερ Κάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU): «Πρέπει εντός δύο-τριών εβδομάδων να έχουμε ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις», είπε στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Th?ringer Allgemeine, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α.). Επίσης, η κ. Κλέκνερ, αντιπρόεδρος του CDU επισήμανε στους Σοσιαλδημοκράτες ότι «η επικέντρωση στον εαυτό μας και η ενασχόληση με αυτόν δεν είναι της παρούσης », ενώ και ο Ράινερ Χάζελοφ , ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας-Ανχαλτ, αναφέρθηκε στο ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) και τόνισε με νόημα ότι «ο λαός αναμένει τον σχηματισμό κυβέρνησης», όπως αναφέρει το de.reuters.

Από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) τονίζεται όμως ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν να τους πιέσουν και υπενθυμίζουν οτι οι διαπραγματεύσεις για συνασπισμό «Τζαμάικα» μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων διήρκεσαν 4 εβδομάδες για να καταλήξουν τελικά σε αποτυχία, ενώ οι διερευνητικές Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών διήρκεσαν μόλις 5 μέρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER