Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 10:40

CIA: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
CIA: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο αναμένει ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με συνέντευξή του στο BBC.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι δεν υπήρξε σημαντική μείωση στις προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει τόσο την Ευρώπη, όσο και τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι η Ρωσία είχε εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο διευθυντής της CIA, που ενημερώνει σχεδόν καθημερινά τον Αμερικανό πρόεδρο για τις εξελίξεις άμεσου ενδιαφέροντος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, χαρακτήρισε "ανοησίες" τους πρόσφατους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους, ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί ν΄ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Το γραφείο συσκέψεων του διευθυντή της CIA στον έβδομο όροφο του κτιρίου διοίκησης της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, είναι γεμάτο με τις φωτογραφίες πρώην διευθυντών της υπηρεσίας, αλλά και των προέδρων τους οποίους υπηρέτησαν.

Ο Μάικ Πομπέο από την πλευρά του, είναι ξεκάθαρος για το όραμα που έχει για την CIA υπό τον πρόεδρο Τραμπ. Είμαστε η καλύτερη υπηρεσία κατασκοπίας στον κόσμο. Βγαίνουμε εκεί έξω για να κλέψουμε μυστικά για λογαριασμό του αμερικανικού λαού. Θέλω αυτό, να γίνει η προτεραιότητά μας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο.

Συμπληρώνοντας έναν χρόνο από την ανάληψη της άσκησης των διευθυντικών καθηκόντων του στην CIA ο Πομπέο δηλώνει πως η αποστολή του είναι ν' απελευθερώσει την δυναμική της CIA. Πρόκειται για μία υπηρεσία που λειτουργεί σ' ένα απρόβλεπτο κόσμο και οι αξιολογήσεις πληροφοριών της οποίας μπορεί ν' αποτελέσουν την βάση, όχι μόνο για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, αλλά και για την πρόκληση πολιτικής αντιπαράθεσης.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε συνεργασία κατά της τρομοκρατίας (η CIA βοήθησε στην αποκάλυψη ενός σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη το 2017) ο Πομπέο δεν διστάζει να δηλώσει ότι ακόμη και σήμερα βλέπει την Ρωσία αρχικά ως έναν αντίπαλο. Παράλληλα, συμμερίζεται τις ανησυχίες αρκετών ευρωπαϊκών χωρών για τις προσπάθειες της Μόσχας να τις υπονομεύσει. ?Δεν έχω δει κάποια σημαντική μείωση στην δραστηριότητά τους, σχολιάζει ο ίδιος, αναφερόμενος στην Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER