Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 09:32

Εκτέλεσαν τον δολοφόνο που σκότωσε τις κόρες του βάζοντας τη γυναίκα του να ακούει από το τηλέφωνο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκτέλεσαν τον δολοφόνο που σκότωσε τις κόρες του βάζοντας τη γυναίκα του να ακούει από το τηλέφωνο

Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τις δολοφονίες των δύο κορών του –ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη στις ΗΠΑ– θανατώθηκε την Πέμπτη από τις Αρχές της Πολιτείας του Τέξας, μετά την απόρριψη της υστάτης προσφυγής των συνηγόρων του, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο κρατούμενος είχε παραισθήσεις.

Ο Τζον Μπατάλια, 62 ετών, εκτελέστηκε με τη χορήγηση θανατηφόρων ουσιών ενδοφλεβίως στη μεγάλη Πολιτεία του αμερικανού νότου. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 21:40 τοπική ώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία φυλακών.

Ψυχίατροι διορισμένοι από το δικαστήριο είχαν συμπεράνει ότι ήταν ψυχικά ικανός να δικαστεί.

Πριν από 17 χρόνια, ο Μπατάλια είχε διαπράξει ένα έγκλημα που βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο πρώην πεζοναύτης, λογιστής με βίαιο παρελθόν, χωρισμένος από την πρώην σύζυγό του, την οποία χτυπούσε, πυροβόλησε και σκότωσε τις δύο κόρες του, ηλικίας 6 και 9 ετών, μέσα στο διαμέρισμά του, φροντίζοντας η πρώην γυναίκα του να ακούει τι συνέβαινε από το τηλέφωνο.

Κατόπιν πήγε σε ένα κατάστημα τατουάζ για να του ζωγραφίσουν σε κάθε μπράτσο ένα τριαντάφυλλο, ένα για την καθεμιά από τις κόρες του που είχε μόλις εκτελέσει.

Οι δικηγόροι του Μπατάλια είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με την ελπίδα ότι θα επιτύγχαναν την αναστολή της θανάτωσής του την τελευταία στιγμή, κάτι όμως που απορρίφθηκε.

Η εκτέλεση του Μπατάλια ήταν η δεύτερη αυτή την εβδομάδα στο Τέξας και η τρίτη μέσα στο 2018. Η Πολιτεία αυτή ιστορικά εκτελεί τους περισσότερους θανατοποινίτες. Καμία άλλη αμερικανική Πολιτεία δεν έχει προχωρήσει στην εκτέλεση κάποιου προσώπου καταδικασμένου στην εσχάτη των ποινών ως τώρα φέτος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER