Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 12:41

Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τη στρατηγική διεύρυνσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τη στρατηγική διεύρυνσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια

Τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προοπτική ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αναμένεται να υιοθετήσει το Κολέγιο των Επιτρόπων που συνεδριάζει στο Στρασβούργο.

Στο πνεύμα των όσων δήλωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η στρατηγική για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα παρουσιαστεί, αναμένεται να τονίζει την ανάγκη να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με την προοπτική ένταξης, τουλάχιστον ορισμένων εξ αυτών, ως το 2025.

Η Επιτροπή αναμένεται να ενθαρρύνει όλες τις υποψήφιες χώρες να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τονίσει στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ότι καμία από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι ακόμα έτοιμη να προσχωρήσει στην ΕΕ, ωστόσο εκτίμησε ότι ως τη λήξη της θητείας της επόμενης Επιτροπής, η ΕΕ θα έχει περισσότερα από 27 κράτη-μέλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER