Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 21:21

Γερμανία: Αυξήσεις 6% διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γερμανία: Αυξήσεις 6% διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα

Αυξήσεις της τάξης του 6%, με ελάχιστο ποσό τα 200 ευρώ μηνιαίως, διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα της Γερμανίας, ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης της συλλογικής τους σύμβασης που αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου.

Τα σωματεία ver.di, GEW και DBB, τα οποία εκπροσωπούν περίπου 2,3 εκατομμύρια υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των δήμων, απαιτούν επιπλέον τα επιδόματα εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης να αυξηθούν κατά 100 ευρώ μηνιαίως και να διασφαλιστεί η πρόσληψη των ασκουμένων εφόσον κριθεί επιτυχής η υπηρεσία τους.

"Η οικονομία ακμάζει. Τα έσοδα του κράτους αυξάνονται. Εδώ και χρόνια έχουμε σταθερά φορολογικά έσοδα. Πρέπει λοιπόν και οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο να έχουν σε αυτό συμμετοχή", δήλωσε ο Πρόεδρος της ver.di Φρανκ Μπσίρσκε και τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η διαφορά στη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων από αυτήν στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα οι μισθοί στο Δημόσιο αυξάνονται κατά 4% λιγότερο από ό,τι στους άλλους κλάδους. "Αυτό το χάσμα πρέπει να κλείσει", δήλωσε ο κ. Μπσίρσκε και πρόσθεσε ότι πρέπει ο Δημόσιος Τομέας να καταστεί ελκυστικός εργοδότης για υψηλής εξειδίκευσης εργαζόμενους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER