Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 16:00

Τουρκία προς ΗΠΑ: Διώξτε τους Κούρδους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τουρκία προς ΗΠΑ: Διώξτε τους Κούρδους

Η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας θα πρέπει να εκδιωχθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την πολιτοφυλακή που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε σήμερα πως είπε στον αμερικανό ομόλογό του, τον Τζιμ Μάτις o τούρκος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Νουρετίν Τζανικλί δήλωσε επίσης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες αφού συναντήθηκε με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, πως αμφισβήτησε τη δήλωση του Μάτις ότι στις SDF κυριαρχούν οι Άραβες, λέγοντας πως η δύναμη ελέγχεται πλήρως από την YPG.

Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν απ' ευθείας από την τουρκική τηλεόραση. Ο Τζιμ Μάτις, ο οποίος είχε συναντηθεί χθες Τετάρτη με τον τούρκο ομόλογό του, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους στη Συρία παρά τις διαφορές τους.

«Πιστεύω ότι βρίσκουμε κοινό έδαφος και υπάρχουν περιοχές μη κοινού εδάφους, όπου μερικές φορές ο πόλεμος σου προσφέρει μόνο κακές επιλογές», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης του ΝΑΤΟ.

«Όμως αυτό που έχει σηματοδοτήσει την επικοινωνία μας είναι η απόλυτη εντιμότητα και διαφάνεια μεταξύ μας... Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να βρούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι οι θεμιτές ανησυχίες τους θα απαντηθούν», πρόσθεσε ο Μάτις.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER