Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 19:47

Έκρυψαν ράβδους χρυσού στο ορθό για να περάσουν τον έλεγχο του αεροδρομίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έκρυψαν ράβδους χρυσού στο ορθό για να περάσουν τον έλεγχο του αεροδρομίου

Την πιο αναπάντεχη κρυψώνα βρήκαν οι Νοτιοκορεάτισες προκειμένου να περάσουν λαθραία ράβδους χρυσού από αεροδρόμιο της Ιαπωνίας.

Μια ομάδα Νοτιοκορεάτισσων επιχείρησε να περάσει από το αεροδρόμιο Τσούμπου της Ιαπωνίας, 40 ράβδους χρυσού, τις οποίες έκρυψαν στο ορθό για να αποφύγουν τη βαριά φορολογία. Όλες οι γυναίκες ηλικίας 50 και 60 ετών συνελήφθησαν κατά τον έλεγχο του αεροδρομίου, με κάθε μία από αυτές να φέρει τουλάχιστον πέντε αντικείμενα στο σώμα της. Κάθε ράβδος ζύγιζε περίπου 200 γραμμάρια.

Οι γυναίκες μπορούν να παραλάβουν το χρυσό αν πληρώσουν πρόστιμο για επιχείρηση λαθραίας εξαγωγής και απόπειρα φοροαποφυγής. Η λαθραία μεταφορά χρυσού έχει εκτοξευθεί από την επιβολή "φόρου κατανάλωσης" που αφορά σε μεταφορά χρυσού, αγαθών και υπηρεσιών, ο οποίος αυξήθηκε κατά 3% το 2014.

Μεταξύ Ιουλίου 2016 και Ιουνίου 2017, η φοροδιαφυγή αυξήθηκε κατά 40% αγγίζοντας συνολικά τα 870 εκ. γεν (περί τα 6 εκ. δολάρια) μέσα σε μόλις 12 μήνες. Οι αρχές έχουν αναφέρει 467 περιπτώσεις απόπειρας λαθραίας διακίνησης και φοροδιαφυγής, ήτοι 60% αύξηση.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιβάτες αεροπλάνου σκαρφίστηκαν τέτοιες μεθόδους διακίνησης. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν το περασμένο διάστημα, όταν επιχείρησαν να περάσουν χρυσό που έκρυψαν στις τουαλέτες αεροσκάφους πολύτιμο μέταλλο αξίας 150.000 ευρώ περίπου.
Πηγή: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER