Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 16:00

Γ. Βάιντμαν: Η ΕΚΤ μπορεί να σταματήσει τις αγορές ομολόγων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γ. Βάιντμαν: Η ΕΚΤ μπορεί να σταματήσει τις αγορές ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να σταματήσει τις αγορές ομολόγων φέτος, αν συνεχισθεί η οικονομική ανάπτυξη, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στον μακρύ δρόμο για την απόσυρση της μη συμβατικής νομισματικής στήριξης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ευρείας βάσης και ταχεία ανάπτυξη θα διασφαλίσουν την επάνοδο του πληθωρισμού στον στόχο και ότι η πολιτική θα παραμείνει χαλαρή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ποσοτικής χαλάρωσης.

Η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται στην καλύτερη φάση της εδώ και μία δεκαετία, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες της ΕΚΤ να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ τους όρους δανεισμού για να τονώσει τις χορηγήσεις δανείων, τις δαπάνες και τις επενδύσεις, ελπίζοντας στην αύξηση του πληθωρισμού (προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας που είναι λίγο κάτω από το 2%).

Πράγματι, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι τα τραπεζικά δάνεια τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό μετά την κρίση, υποδηλώνοντας ότι οι προσπάθειες της ΕΚΤ αποδίδουν καρπούς, έστω και αργότερα του αναμενόμενου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER