Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 16:31

Τουλάχιστον 7.000 πολίτες άφησαν πίσω τους την Ανατολική Γούτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τουλάχιστον 7.000 πολίτες άφησαν πίσω τους την Ανατολική Γούτα

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατώντας κουβέρτες, τσάντες και βαλίτσες έφυγαν από την Ανατολική Γούτα της Συρίας, καθώς ο στρατός προελαύνει στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο της αντιπολίτευσης κοντά στη Δαμασκό.

Εκατοντάδες άνθρωποι περπάτησαν προς θέσεις που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στα περίχωρα της πόλης Χαμουρίγια, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός al-Mayadeen.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως περισσότεροι από 3.000 άμαχοι έφυγαν από την πόλη Χαμουρίγια κατευθυνόμενοι προς θέσεις που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου εξηγεί πως είναι η πρώτη φορά που μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων εγκαταλείπει την περιοχή μετά την έναρξη της επίθεσης για την ανακατάληψή της και κάνει λόγο για 7.000 ανθρώπους που εγκατέλειψαν την Ανατολική Γούτα προς τις κυβερνητικές γραμμές.

Στο μεταξύ, η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να «υποστηρίζει» τις δυνάμεις της Δαμασκού στην επίθεσή τους στην ανατολική Γούτα. «Θα συνεχίσουμε να πολεμούμε τους τρομοκράτες, θα τους νικήσουμε, θα τους νικήσουμε στην ανατολική Γούτα, όπου ο στρατός πραγματοποιεί αυτή την ώρα επιχείρηση με την υποστήριξή μας» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε φόρουμ στη Μόσχα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER