Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 09:57

Τα ευφάνταστα δημόσια "ανακουφιστήρια" της Ιαπωνίας (Φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα ευφάνταστα δημόσια "ανακουφιστήρια" της Ιαπωνίας (Φωτογραφίες)

Εκτιμούμε το αρχιτεκτονικό ντιζάιν σε όλες τις εφαρμογές. Ή, σχεδόν σε όλες. Ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας και στο αρχιτεκτονικό ντιζάιν μιας δημόσιας «διευκόλυνσης» την οποία συνήθως προσπερνούμε (να μην πούμε ότι γεννά αποστροφή): τις δημόσιες τουαλέτες.

Στην Ιαπωνία, η οποία έδωσε στον παγκόσμιο υλικό πολιτισμό την πρώτη θερμαινόμενη κουλούρα τουαλέτας και τα «ανακουφιστήρια» στα οποία, τη στιγμή που πρέπει, παίζει μουσική για να καλυφθούν οι δυσάρεστοι ήχοι, το αρχιτεκτονικό ντιζάιν δημόσιων ουρητηρίων παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Εκδότης, με έδρα το Τόκιο, προσφάτως εξέδωσε οδηγό επίσκεψης στα πλέον ευφάνταστα δημόσια ουρητήρια της πόλης, ευφάνταστα από πλευράς αρχιτεκτονικού ντιζάιν.

Οι Ιάπωνες είναι μανιακοί με την καθαριότητα και παίρνουν πολύ στα σοβαρά τις τουαλέτες, άρα ο οδηγός δεν αφορά μόνον τους ξένους τουρίστες.

Επιπλέον, ένας λογαριασμός το Instagram, ο toilets_a_go_go, λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό coffee table book για τον λάτρη του αρχιτεκτονικού ντιζάιν που θέλει να ενσκήψει στις αρχιτεκτονικές δημιουργίες που αφορούν αυτό το δημόσιο κτίσμα. Του οποίου η χρήση μπορεί να μας φέρνει απωθητικούς συνειρμούς, αλλά το ίδιο αξίζει της προσοχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER