Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 13:20

Τρίτη και τελευταία μέρα της εκλογικής διαδικασίας στην Αίγυπτο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τρίτη και τελευταία μέρα της εκλογικής διαδικασίας στην Αίγυπτο

Για τρίτη και τελευταία μέρα προσέρχονται στις κάλπες οι Αιγύπτιοι, σε μια διαδικασία που το μόνο διακύβευμα είναι το ποσοστό συμμετοχής.

Όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 09:00 (τοπική ώρα) και το αποτέλεσμα των εκλογών θα ανακοινωθεί στις 2 Απριλίου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται το AFP.

Ο Σίσι, που εξελέγη πρώτη φορά το 2014, έχει μοναδικό του αντίπαλο τον Μούσα Μοστάφα Μούσα, που δεν είναι ευρέως γνωστός και ο οποίος έχει δηλώσει τη στήριξή του στον πρόεδρο.

Οι ψηφοφόροι δεν συνέρρεαν στα εκλογικά κέντρα χθες όπως ανέφεραν οι ανταποκριτές του AFP στο Κάιρο και το Δέλτα του Νείλου.

Μέχρι στιγμής η Εθνική Επιτροπή Εκλογών δεν έχει ανακοινώσει προσωρινά ποσοστά συμμετοχής. Όμως ο εκπρόσωπoς της Μάχμουντ αλ Σέριφ έκανε λόγο για σημαντική συμμετοχή στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια. Επίσης διέψευσε τις φήμες ότι η ψηφοφορία θα παραταθεί κατά μία ημέρα, ως την Πέμπτη. «Δεν έχουμε καμία ανακοίνωση, ούτε έχουμε λάβει τέτοια απόφαση μέχρι στιγμής», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες.

Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το 2014, στις οποίες ο Σίσι αναδείχθηκε νικητής με 96,9%, το ποσοστό συμμετοχής είχε φτάσει το 37% έπειτα από δύο ημέρες και μετά την παράταση κατά μία ημέρα της διαδικασίας το 47,5%.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Σέριμ Ισμαήλ κάλεσε χθες τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το δικαίωμά τους: «Είναι συνταγματικό δικαίωμα και καθήκον προς το έθνος για όλους τους πολίτες», τόνισε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER