Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 15:50

Brexit: 5.000 θέσεις εργασίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου εκτός Βρετανίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Brexit: 5.000 θέσεις εργασίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου εκτός Βρετανίας

Ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών θέσεων εργασίας που θα μεταφερθούν εκτός της Βρετανίας ή θα δημιουργηθούν εκτός της χώρας έως τον Μάρτιο του 2019 λόγω του Brexit μειώθηκε στο ήμισυ σε σχέση με πριν από έξι μήνες στις 5.000 θέσεις, όπως δήλωσαν στο Reuters εταιρίες που απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στον βρετανικό χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Έρευνα του Reuters μεταξύ 119 εταιριών, σε συνέχεια αυτής που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, έδειξε επίσης ότι το Παρίσι ξεπέρασε τη Φρανκφούρτη ως ο δημοφιλέστερος προορισμός για τις νέες θέσεις εργασίας. 

Κάποιες τράπεζες αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τις θέσεις που θα χρειαστεί να μεταφέρουν καθώς εξετάζουν πιο προσεκτικά τώρα ποιες ακριβώς δραστηριότητες θα χρειαστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η Βρετανία χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά της ΕΕ, σύμφωνα με την έρευνα. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το Λονδίνο άνετα θα παραμείνει το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ενισχύοντας τις θέσεις των υποστηρικτών του διαζυγίου με την ΕΕ, οι οποίοι λένε ότι ήταν υπερβολική η απειλή για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν από μια εκ των μεγαλύτερων βιομηχανιών της Βρετανίας.  

Στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικοί προέβλεψαν μαζική έξοδο των χρηματοπιστωτικών θέσεων εργασίας από το Λονδίνο προς τα ανταγωνιστικά κέντρα στην ηπειρωτική Ευρώπη μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την ΕΕ το καλοκαίρι του 2016. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER