Δευτέρα, 09 Απριλίου 2018 19:30

Τρεις Ιρανοί νεκροί από το φερόμενο ως πλήγμα του Ισραήλ στη Συρία

Γράφτηκε από την
Τρεις Ιρανοί νεκροί από το φερόμενο ως πλήγμα του Ισραήλ στη Συρία

Τρεις Ιρανοί σκοτώθηκαν στη Συρία σε αεροπορική επιδρομή που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ σε αεροπορική βάση στην επαρχία Χομς, ανέφερε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Μετά την επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος σε μια αεροπορική βάση της Χομς στη Συρία, τρεις υπερασπιστές των Ιερών Τόπων (...) έπεσαν μάρτυρες», αναφέρει το Fars.

Οι Ιρανοί μαχητές που έχουν σταλεί στη Συρία αποκαλούνται «υπερασπιστές των Ιερών Τόπων» σε μια αναφορά στους σιιτικούς ιερούς τόπους στη Συρία.

Το Fars πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, στον ιδεολογικό στρατό του ιρανικού καθεστώτος, που βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της υποστήριξης που παρέχει η Ισλαμική Δημοκρατία στο καθεστώς της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι Ιρανοί που ήταν θύματα της επίθεσης με πυραύλους που έθεσαν στο στόχαστρο νωρίς σήμερα το πρωί το στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4, γνωστό με το όνομα Τίγιας, είναι οι: Αμάρ Μουσαβί, από την Αβάζ (νοτιοδυτικά), Μαχντί Λοτφί Νιγιασάρ και Ακμπάρ Ζαβάρ, από την Ταμπρίζ (βορειοδυτικά).

Μαζί με τα ονόματα των τριών Ιρανών το Fars δημοσιεύει τα πορτρέτα δύο νέων ανδρών με πολιτικά και τη φωτογραφία ενός τρίτου με στολή παραλλαγής χωρίς διακριτικά που απευθύνεται μέσω μεγαφώνου σε άλλους άνδρες που φοράνε μαυρόασπρο μαντίλι γύρω από τον λαιμό κα πράσινη ή κόκκινη μπαντάνα στο μέτωπο.

Το συριακό καθεστώς και η Μόσχα κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι εξαπέλυσε το σημερινό πλήγμα καθώς το εβραϊκό κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία τα τελευταία χρόνια. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER