Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 13:00

Έφοδοι της Ε.Ε. σε εταιρείες στο πλαίσιο έρευνας για καρτέλ στα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έφοδοι της Ε.Ε. σε εταιρείες στο πλαίσιο έρευνας για καρτέλ στα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισκέφτηκε χθες τα γραφεία αρκετών εταιρειών που ασχολούνται με δικαιώματα ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένου και του Fox, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με πιθανή δημιουργία καρτέλ.

Οι αθλητικές μεταδόσεις αποτελούν μια τεράστια επιχείρηση στην Ευρώπη, με δίκτυα που δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσουν αποκλειστικά δικαιώματα για την μετάδοση παιχνιδιών σε πρωταθλήματα κορυφαίου επιπέδου, προκειμένου να προσελκύσουν τους θεατές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις σε πολλά κράτη μέλη σε εταιρείες που διανέμουν «δικαιώματα μετάδοσης και συναφή δικαιώματα σχετικά με διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις».

Η Fox Networks Group (FNG), μια λειτουργική μονάδα της 21ης Century Fox του Μέρντοχ, η οποία διανέμει τηλεοπτικά και καλωδιακά κανάλια σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι συνεργάζεται με την σχετική έρευνα, μετά την άφιξη των υπάλληλων στα γραφεία της στο Λονδίνο.

«Η Επιτροπή ανησυχεί ότι οι εμπλεκόμενες εταιρείες ενδέχεται να έχουν παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές», αναφέρεται σε δήλωση.

«Οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις είναι ένα προκαταρκτικό βήμα για τις υποψίες σχετικές με αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι ένοχες αντι-ανταγωνιστικής συμπεριφοράς ούτε προδικάζουν το αποτέλεσμα της ίδιας της έρευνας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανέφερε καμία από τις επηρεαζόμενες εταιρείες, αλλά ο FNG του Μέρντοχ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του μετά την πρώτη αναφορά που υπήρξε στην εφημερίδα Telegraph.

Τα νέα αυτά έρχονται σε μια δύσκολη στιγμή για τη Fox, η οποία ασχολείται με σειρά συμφωνιών που χρίζουν κανονιστική έγκριση. Πάντως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι δεν υπάρχει νόμιμη προθεσμία για την ολοκλήρωση των ερευνών , σημειώνοντας ότι οι έρευνες ενδέχεται να είναι μακρές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER