Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 14:50

Brexit: Ο Χάμοντ προειδοποιεί για μια "καταστροφή" για την Ιρλανδία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Brexit: Ο Χάμοντ προειδοποιεί για μια "καταστροφή" για την Ιρλανδία

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι θα ήταν «καταστροφή» για την κατάσταση στην Ιρλανδία εάν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφερναν να βρουν μια λύση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Brexit.

Η Βόρεια Ιρλανδία, που θα αποτελέσει το μόνο χερσαίο σύνορο της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit τον Μάρτιο του 2019, παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι στις συνομιλίες μεταξύ των Βρυξελλών και του Λονδίνου και μια απειλή για την ειρήνη στην περιοχή.

«Το χειρότερο σενάριο για τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής θα ήταν να μην υπάρξει καμία λύση μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας, αυτό θα ήταν καταστροφή για την κατάσταση στην Ιρλανδία», δήλωσε ο Χάμοντ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που δημοσιεύθηκε σήμερα. 

Ο Χάμοντ δεν δήλωσε εάν αναφερόταν συγκεκριμένα σε μια λύση για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων ή σε μια συνολική συμφωνία για το Brexit.

Ο Χάμοντ δήλωσε ότι η Βρετανία θα τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την ΕΕ μετά την αποχώρησή της και οι πληρωμές της θα μπορούσαν να φθάσουν τα 39 δισεκ. λίρες (55,35 δισεκ. δολάρια). 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER