Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 08:30

Η Ρωσία διαψεύδει τη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Ρωσία διαψεύδει τη Βρετανία για την υπόθεση Σκριπάλ

Αδιάψευστα στοιχεία που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του έχει η Μόσχα, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ρωσίας,  ο Λαβρόφ ανέφερε πως τα δείγματα που πήρε προς ανάλυση από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων το ελβετικό Κέντρο Χημειοραδιολογικής Ανάλυσης της πόλης Σπιτς δείχνουν άλλα στοιχεία από αυτά που ισχυρίζεται η βρετανική κυβέρνηση. Στα δείγματα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, βρέθηκαν στοιχεία του τοξικού χημικού στοιχείου ΒΖ, που συγκαταλέγεται στα χημικά όπλα δεύτερης κατηγορίας. Το ΒΖ είναι νευροπαραλυτικό στοιχείο που πρόσκαιρα προσβάλει τον οργανισμό. Η ψυχοτοξική επίδραση επιτυγχάνεται έπειτα από μισή με μία ώρα και κρατάει τέσσερις μέρες. Η δεδομένη συνταγή βρισκόταν στο στρατό των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. Στην ΕΣΣΔ και τη Ρωσία επεξεργασία ανάλογων χημικών στοιχείων δεν γινόταν.

Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, η Ρωσία πλέον, έπειτα από αυτή την εξέλιξη απευθύνεται στον ΟΑΧΟ με το ερώτημα γιατί δεν ανέφερε την πληροφορία αυτή από το ελβετικό εργαστήριο της πόλης Σπιτς στα συμπεράσματα των ειδικών της. Η ανάνηψη των Σκριπάλ δείχνει ανάγλυφα πως πάνω τους υπήρξε επίδραση κάποιου στοιχείου με χημικό τύπο πιο κοντά σε αυτόν που αναφέρουν οι ειδικοί από το εργαστήριο της Ελβετίας. Αν είχαν εκτεθεί στο χημικό στοιχείο που ισχυρίζεται η βρετανική κυβέρνηση, θα ήταν πιθανότατα νεκροί, όπως εκτιμούν στη Μόσχα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER