Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 11:20

Mήνυμα του ισραηλινού στρατού στο Ιράν ότι ενδέχεται να πλήξει θέσεις του στη Συρία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Mήνυμα του ισραηλινού στρατού στο Ιράν ότι ενδέχεται να πλήξει θέσεις του στη Συρία

Το Ισραήλ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την ιρανική «αεροπορική δύναμη», όπως την αποκάλεσε, που είναι ανεπτυγμένη στη Συρία, στην οποία περιλαμβάνονται πολιτικά αεροσκάφη που φέρονται να μεταφέρουν όπλα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να επιτεθεί εναντίον τους.

Το Ιράν, η Ρωσία και η Συρία κατηγόρησαν το Ισραήλ για την αεροπορική επίθεση που σημειώθηκε στις 9 Απριλίου εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης T-4, στην οποία σκοτώθηκαν επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης. Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν απειλήσει με αντίποινα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν δορυφορικές εικόνες και έναν χάρτη πέντε συριακών αεροπορικών βάσεων, στις οποίες φέρονται να βρίσκονται ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή φορτηγά αεροσκάφη, όπως και τα ονόματα τριών ανώτερων αξιωματικών των Φρουρών της Επανάστασης που φέρονται να είναι υπεύθυνοι για σχετικά προγράμματα.

Οι πληροφορίες προήλθαν από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με πολλούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ωστόσο αξιωματούχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας φάνηκε να παραδέχεται ότι η διαρροή ήταν συμφωνημένη, επισημαίνοντας στο Reuters ότι παρείχε λεπτομέρειες σχετικά «με την αεροπορική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης, την οποία η ισραηλινή άμυνα θεωρεί ότι αποτελεί μια οντότητα η οποία θα προσπαθήσει να επιτεθεί στο Ισραήλ, μετά τις ιρανικές απειλές ότι θα απαντήσουν στην επίθεση στη βάση Τ-4».

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι, με δεδομένη την ένταση με το Ιράν σχετικά με τη Συρία, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ακύρωσε τα σχέδιά της να στείλει F-15 για να συμμετάσχουν στα στρατιωτικά γυμνάσια με της ΗΠΑ στις 30 Απριλίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER