Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 17:12

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δώσει την εκκίνηση στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δώσει την εκκίνηση στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Πατώντας ένα κουμπί από τον Πύργο του Ουίνδσορ, η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ θα δώσει την εκκίνηση του Μαραθωνίου του Λονδίνου στις 10.00 ακριβώς την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου, την επομένη των 92ων γενεθλίων της (γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926). Θα είναι η πρώτη φορά που η μονάρχης δίνει την εκκίνηση του αγώνα, παρά τα 66 και πλέον χρόνια της στον θρόνο.

"Νιώθουμε μεγάλη τιμή που η βασίλισσα αποδέχτηκε την πρόσκληση να δώσει προσωπικά την εκκίνηση του Μαραθωνίου 2018", δήλωσε ο Τζον Σπάρλινγκ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. "Πόσο μάλλον που αυτό θα γίνει 110 χρόνια μετά τον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1908, του οποίου την εκκίνηση κήρυξε η πριγκίπισσα Μέρι, η γιαγιά της βασίλισσας".

Μια εξέδρα θα τοποθετηθεί μπροστά από το Round Tower στο Κάστρο του Ουίνδσορ, που απέχει περίπου 40 χλμ. από το Λονδίνο. Από εκεί η Ελισάβετ θα δώσει την εκκίνηση εμψυχώνοντας τους περίπου 40.000 δρομείς που θα τρέξουν μια διαδρομή 42.195 χιλιομέτρων. Η σύντομη τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά σε οθόνες που θα παρακολουθούν οι δρομείς που βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER