Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 19:50

Nέο μακελειό σε σχολείο στο Τέξας

Γράφτηκε από την
Nέο μακελειό σε σχολείο στο Τέξας

Οκτώ έως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε Λύκειο στο Σάντ Φε του Τέξας, όπως επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας του Χάρις, η οποία έστειλε ενισχύσεις στην κομητεία Γκάλβεστον, όπου βρίσκεται η μικρή πόλη. Στην πλειονότητά τους είναι μαθητές.

Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Χάρις εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε.

«Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους» ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, έξι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ένας μαθητής του σχολείου έχει συλληφθεί και κρατείται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ-πολύ θλιβερή» τη σημερινή, μιλώντας για μια «φρικτή επίθεση». Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

Λίγο πριν, ένας δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου KHOU επικαλούμενος τρεις διαφορετικές πηγές, ανέφερε ότι τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ το CNN έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς».

Στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάρις γινόταν λόγος για ένα «περιστατικό με πολλά θύματα» και διευκρινιζόταν ότι «οι τραυματίες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες».

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER