Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 08:30

Γερμανία: Στα 78 δισ. ευρώ ως το 2022 οι δαπάνες για τη μετανάστευση

Γράφτηκε από την
Γερμανία: Στα 78 δισ. ευρώ ως το 2022 οι δαπάνες για τη μετανάστευση

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προβλέπει ότι θα δαπανήσει περίπου 78 δισεκατομμύρια ευρώ για ζητήματα που συνδέονται με τη μετανάστευση μέχρι το 2022, ποσό το οποίο συμπεριλαμβάνει τη δαπάνη 31 δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων που ωθούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκαταλείπουν τις χώρες τους και να προσπαθούν να φθάσουν σε χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με την τρέχουσα έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Το περιοδικό επικαλείται στην έκδοσή του που κυκλοφόρησε το Σάββατο ένα έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κάνει λόγο για προβλεπόμενες ομοσπονδιακές δαπάνες ύψους περίπου 70 δισεκ. ευρώ και τη μεταβίβαση άλλων οκτώ δισεκ. ευρώ σε κρατιδιακές κυβερνήσεις και αυτοδιοικήσεις προκειμένου να καλυφθούν τα κόστη ως το 2021.

Η καταβολή επιδομάτων πρόνοιας σε μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 21 δισεκ. ευρώ μέχρι το 2022, ενώ 13 δισεκ. ευρώ θα δαπανηθούν για μαθήματα γερμανικών και άλλα μέτρα ενσωμάτωσης, κατά το έγγραφο που επικαλέστηκε το Σπίγκελ.

Η επεξεργασία των αιτήσεων χορήγησης διεθνούς προστασίας ή ασύλου, η διαδικασία εγγραφής και η υποδοχή των προσφύγων θα κοστίσουν 5,2 δισεκ. ευρώ, κατά τους υπολογισμούς του υπουργείου.

Οι γερμανικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες ενσωμάτωσης ενός και πλέον εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών που υποδέχθηκε η χώρα το 2015 και το 2016 έπειτα από μια απόφαση που πήρε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ με μεγάλο πολιτικό κόστος για την ίδια.

Οι αντιδράσεις για τον χειρισμό της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών από την καγκελάριο Μέρκελ θεωρείται πως ήταν ένας απο τους παράγοντες που συνέβαλαν στην είσοδο του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στην Μπούντεσταγκ, την ομοσπονδιακή κάτω Βουλή, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER