Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 15:30

Νίγηρας: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας

Γράφτηκε από την
Νίγηρας: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας χθες Δευτέρα το βράδυ στη Ντίφα, στον νοτιοανατολικό Νίγηρα, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

«Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν να εκρηκτικά που έφεραν, προς το παρόν υπάρχουν εννέα νεκροί και τραυματίες», πρόσθεσε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι βομβιστές «δύο νεαρές γυναίκες και ένας άνδρας» πυροδότησαν τις ζώνες με τα εκρηκτικά που έφεραν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, εξήγησε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι ένας από τους στόχους ήταν ένα κορανικό σχολείο που βρίσκεται σε δημοφιλές σημείο της πόλης.

Τα σημεία των επιθέσεων «έχουν περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες χτενίζουν την πόλη», εξήγησε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «τρεις εκρήξεις» ακούστηκαν περίπου στις 22:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας) στην Ντίφα Κούρα», μια παλιά συνοικία της πόλης.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν την ώρα που ο πρόεδρος του Νίγηρα Μοχαμάντου Ισούφου ξεκίνησε από χθες ευρωπαϊκή περιοδεία η οποία τον έχει οδηγήσει στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER