Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 13:30

Πράετ: Η ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει το θέμα τερματισμού του QE

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πράετ: Η ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει το θέμα τερματισμού του QE

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ολοένα και πιο βέβαιη πως ο πληθωρισμός αυξάνεται και πάλι προς το στόχο της και την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσει εάν θα προχωρήσει σε σταδιακή περιστολή των αγορών ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ.

«Βελτιώνονται οι ενδείξεις που δείχνουν σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο μας και τόσο η ισχύς της οικονομίας της ευρωζώνης όσο και το γεγονός ότι η ισχύς αυτή επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τη διαμόρφωση των μισθών στηρίζει την πεποίθησή μας ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει σε ένα επίπεδο χαμηλότερα από, αλλά κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο Πράετ στο Βερολίνο.

«Η εξασθένηση των εκτιμήσεων της αγοράς για σημαντική περαιτέρω επέκταση του προγράμματός μας συνοδεύεται από εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό που συνάδουν ολοένα και πιο πολύ με τον στόχο μας», δήλωσε ο Πράετ.

Ενώ πολλοί φορείς χάραξης πολιτικής αναμένουν η τελική απόφαση για το εάν θα τερματιστούν οι αγορές ομολόγων να ληφθεί στη συνεδρίαση του Ιουλίου, τα σχόλια του Πράετ υπαινίσσονται ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει την επόμενη Πέμπτη, όταν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάσει στη Ρίγα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER