Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 13:11

Αμπντουλαζίζ Άλι Αλ-Νάαμα: Η Ελλάδα πύλη του Κατάρ στην Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Αμπντουλαζίζ Άλι Αλ-Νάαμα: Η Ελλάδα πύλη του Κατάρ στην Ευρώπη

Τη βούληση του Κατάρ για περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη των σχέσεων του με την Ελλάδα, με αύξηση των επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας σημαντική και όμορφη, εκφράζει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα Αμπντουλαζίζ Άλι Αλ-Νάαμα.

«Όταν επιτευχθεί αυτή η επιθυμία, τότε δεν θα έχω καμία αμφιβολία πως η Ελλάδα θα γίνει πράγματι η πύλη του Κατάρ προς την Ευρώπη» κατέστησε με απόλυτη σαφήνεια ο Καταρινός πρεσβευτής, επισημαίνοντας πως «η υλοποίηση του εν λόγω στόχου απαιτεί τη συνεργασία όλων των αρμόδιων αρχών και των δύο χωρών, καθότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και αρκετός χρόνος που ευελπιστούμε πως δεν θα τον επιμηκύνουμε με τη γραφειοκρατία».

Εστιάζοντας στις τρέχουσες διμερείς σχέσεις, ο Αμπντουλαζίζ Άλι Αλ-Νάαμα τονίζει πως έχουν φθάσει σε ένα καλό επίπεδο, και μιλά για τις επενδυτικές ευκαιρίες και το ενδιαφέρον από το Κατάρ στην Ελλάδα, τις δυνατότητες συνεργασιών ελληνικών και καταρινών επιχειρήσεων για την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων, αλλά και για τις εξαγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, υπογραμμίζει πως το τελευταίο διάστημα οι Εθνικές Αερογραμμές του Κατάρ εγκαινίασαν δυο νέες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο, εκτός από τον σταθμό της Αθήνας και έκανε γνωστό πως οι δύο χώρες εργάζονται για τη σύναψη νέων Πρωτοκόλλων Συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπορικό εμπάργκο στο Κατάρ από αραβικές χώρες, ο Καταρινός πρέσβης χαρακτηρίζει άδικο τον αποκλεισμό της χώρας του, υποστηρίζει ότι βασίζεται σε ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις και δηλώνει ότι αντιτίθεται σε όλες τις νομικές διατάξεις και τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας. Συνεχίζοντας στο ίδιο πρίσμα, αναφέρει ότι αυτή «η κρίση έχει οδηγήσει σε πολλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης των οικογενειών σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες». Στον αντίποδα, το Κατάρ προτάσσει πως εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ του διαλόγου και της διατήρησης του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου ενωμένου. Εκφράζει ιδιαίτερα τη βαθιά εκτίμησή του και απόλυτη στήριξή του προς τη μεσολάβηση του Κράτους του Κουβέιτ.

Επίσης, εκμυστηρεύεται τις προσωπικές του εντυπώσεις από την πλέον του ενός έτους θητεία του, ως πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα. «Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι βρίσκομαι σε μια όμορφη και φιλική χώρα, στην οποία κατοικεί ένας φιλόξενος και αγαπητός λαός» ανέφερε.

Τέλος, ξεχωριστή αναφορά κάνει στους Έλληνες που έχουν μεταβεί στο Κατάρ για εργασία σημειώνοντας πως «ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός των Ελλήνων επιστημόνων που αναζητούν εργασία στο Κατάρ, αποτελεί την πιο ξεκάθαρη απόδειξη της αγάπης που τρέφουν οι Έλληνες για το Κατάρ». Οι Έλληνες στο Κατάρ, συμπλήρωσε, αποτελούν γέφυρα πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Αθήνας και της Ντόχα.


NEWSLETTER