Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 09:53

Τραγανό χοιρινό και τάρτα μαύρης σοκολάτας στο μενού των Τραμπ και Κιμ

Γράφτηκε από την
Τραγανό χοιρινό και τάρτα μαύρης σοκολάτας στο μενού των Τραμπ και Κιμ

Με τραγανό χοιρινό και τάρτα μαύρης σοκολάτας «συνόδεψαν» την συμφωνία τους Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Γαριδοσαλάτα, τραγανό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και τάρτα tropezienne περιελάμβανε το γεύμα εργασίας με το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα η ιστορική συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, με τους σεφ να προτείνουν έναν σοφό συνδυασμό ασιατικών και δυτικών γεύσεων.

Σύμφωνα με το μενού που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, για ορεκτικά οι δυο ηγέτες επρόκειτο να γευτούν γαριδοσαλάτα, σαλάτα με αβοκάντο, πράσινη σαλάτα με μάνγκο, μέλι φλαμουριάς και φρέσκο χταπόδι, χαρακτηριστική της νοτιοανατολικής Ασίας, και "oiseon", κορεατικό πιάτο με γεμιστό αγγούρι.

Τα κύρια πιάτα είχαν μοσχαρίσια παϊδάκια σερβιρισμένα με πατάτες ογκρατέν και μπρόκολο στον ατμό, γλυκόξινο τραγανό χοιρινό και τηγανητό ρύζι με σάλτσα τσίλι, καθώς και το κορεατικό έδεσμα "daegu jorim", που δεν είναι τίποτε άλλο από σιγοψημένη μουρούνα με ραπανάκια και ασιατικά λαχανικά.

Για επιδόρπιο, ο Τραμπ και ο Κιμ και οι αντιπροσωπείες τους είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τάρτας μαύρης σοκολάτας, παγωτού βανίλιας Haagen Daaz με κεράσι και τάρτας tropezienne, που είναι ένα γλυκό με γέμιση κρέμας.

Το γεύμα ετοιμάστηκε για 15 συνδαιτυμόνες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Από αμερικανικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ο προσωπάρχης της αμερικανικής προεδρίας Τζον Κέλι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες Σουνγκ Κιμ, ο οποίος είχε μετάσχει σε μεγάλο βαθμό στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες ενόψει της συνόδου, και ο Μάθιου Πότιντζερ, σύμβουλος για θέματα Ασίας του 45ου προέδρου. Από βορειοκορετικής πλευράς, μετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Άμυνας Νο Κουνγκ Τσολ, ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τσο Σον Χούι, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών Ρι Σου Γιονγκ καθώς και δύο ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters


NEWSLETTER