Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 17:30

Γαλλία: Ψηφίστηκε οριστικά ο αμφιλεγόμενος νόμος για τη μεταρρύθμιση των σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την
Γαλλία: Ψηφίστηκε οριστικά ο αμφιλεγόμενος νόμος για τη μεταρρύθμιση των σιδηροδρόμων

Η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση των σιδηροδρόμων, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πιο μακράς απεργίας των Γάλλων σιδηροδρομικών στη διάρκεια των τελευταίων τριάντα χρόνων, εγκρίθηκε σήμερα οριστικά από το γαλλικό κοινοβούλιο.

Η μεταρρύθμιση, εμβληματική της βούλησης του προέδρου Εμμανουέλ Μαρκόν να «μεταμορφώσει τη Γαλλία», εγκρίθηκε από τη Γερουσία σε τελική ψηφοφορία με 245 ψήφους υπέρ και 82 κατά, λιγότερες από 24 ώρες αφού πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από την Εθνοσυνέλευση.

«Ο νόμος ψηφίστηκε, η απεργία δεν χρησιμεύει πλέον σε τίποτε», δήλωσε αμέσως μετά ο εισηγητής Ζεράρ Κορνού (LR, δεξιά), καθώς είχε μόλις συμπληρωθεί η 30ή ημέρα απεργίας των σιδηροδρομικών της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF.

«Η συνέχισή της θα εξασθενίσει την απεργία», πρόσθεσε. «Το κοινοβούλιο άκουσε πολύ τα συνδικάτα. Ο νόμος ψηφίστηκε, η απεργία πρέπει να σταματήσει», είπε, παρά την απόφαση που έλαβε χθες το συντονιστικό των συνδικάτων των σιδηροδρομικών για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων παρ΄όλο που το ποσοστό των απεργών μειώνεται σταθερά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER