Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 09:51

Σοκ από την άγρια κακοποίηση κουταβιού στην Τουρκία

Γράφτηκε από την
Σοκ από την άγρια κακοποίηση κουταβιού στην Τουρκία

Η άγρια κακοποίηση ενός κουταβιού επηρέασε την πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι βασάνισε ένα κουτάβι, αφού σοκαριστικές εικόνες του βάναυσα κακοποιημένου ζώου κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σε μια υπόθεση που προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης και επηρέασε και την πολιτική ατζέντα ενόψει των εκλογών της επόμενης εβδομάδας.

Το κουτάβι, του οποίου ακρωτηρίασαν τα τέσσερα πατουσάκια του και την ουρά, βρέθηκε σε ένα δάσος στην περιοχή Σαπάντζα στην επαρχία Σακάρια, στη βορειοδυτική Τουρκία. Το πήγαν στον κτηνίατρο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ζωάκι πέθανε κατά τη διάρκεια της επέμβασης την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν χειριστή μηχανημάτων το Σάββατο σε σχέση με τον θάνατο του κουταβιού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι η τουρκική νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων θα πρέπει να αλλάξει μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

«Είτε στο σπίτι είτε στον δρόμο, θα εξετάσουμε τον νόμο και θα τον αξιολογήσουμε. Ο εργάτης συνελήφθη... Οι αρχές στην Σαπάντζα διέταξαν τη σύλληψή του» τόνισε.

«Δεν υπάρχει τίποτα το αποδεχτό σε αυτό, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι το αντιλαμβανόμαστε».

Το περιστατικό στάθηκε αφορμή για μια σπάνια επίδειξη ενότητας από τα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας και τους υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές. Την ώρα που οι εικόνες και βίντεο του κακοποιημένου ζώου προκάλεσαν την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το περιστατικό και τάχθηκαν υπέρ της λήψης αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης των ζώων.

«Η κτηνωδία σε βάρος ενός μικρού πλάσματος είναι μια οδυνηρή απόδειξη της απώλειας των αξιών στην χώρα μας. Ελπίζω στον Θεό ότι όσοι βασανίζουν ένα μικρό κουτάβι να βρουν ό,τι τους αξίζει…» είπε η υποψήφια του Iyi Party Μεράλ Ακσενέρ στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


NEWSLETTER