Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 21:00

Ένας νεκρός από την επίθεση κατά του προέδρου της Ζιμπάμπουε

Γράφτηκε από την

Ένας άνθρωπος υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε στο Μπουλαουάγιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ζιμπάμπουε, στο τέλος προεκλογικής συγκέντρωσης που έκανε ο πρόεδρος της χώρας Έμερσον Μνανγκάγκουα, μετέδωσε κρατικός ραδιοσταθμός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μνανγκάγκουα διέφυγε σώος της επίθεσης, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα των δραστών της ενέργειας αυτής από την οποία τραυματίστηκαν 49 άνθρωποι.

Αυτή ήταν η πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιούσε ο Μνανγκάγκουα στο προπύργιο της αντιπολίτευσης στο Μπουλαουάγιο, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συγκεντρώσει ψήφους ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 30ης Ιουλίου, οι οποίες είναι οι πρώτες που διεξάγονται στη χώρα από τότε που αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε έπειτα από ένα ντε φάκτο πραξικόπημα τον Νοέμβριο.

Αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF δήλωσε ότι το θύμα ήταν μέλος της προεδρικής φρουράς, η οποία προστατεύει εκτός από τον πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους του.

Ο Μνανγκάγκουα δήλωσε ότι η έκρηξη αυτή δεν θα σταματήσει τις εκλογές, τις οποίες θα επιβλέπουν ξένοι παρατηρητές για πρώτη φορά από το 2002. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε τους παρατηρητές της στη Ζιμπάμπουε το Σάββατο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσάριτι Τσαράμπα και ο υπουργός Υγείας Ντέιβιντ Παριρενγιάτουα, ο οποίος παρακολουθεί το θέμα των τραυματιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Μπουλαουάγιο, αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω.