Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 20:15

Τραμπ: Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα

Γράφτηκε από την
Τραμπ: Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε τις εμπορικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης με της Κίνας κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που έχει επιλέξει για να τον ενημερώνει, όπου αισθάνεται άνετα μιλώντας με τους φιλικούς δημοσιογράφους του και το οποίο χρησιμοποιεί ως δεξαμενή «ταλέντων» για την στελέχωση του Λευκού Οίκου.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάνει πιθανότατα τόσο κακό όσο και η Κίνα, μόνο που είναι πιο μικρή», δήλωσε ο Τραμπ.

Οι Ευρωπαίοι «είχαν τον περασμένο χρόνο εμπορικό πλεόνασμα ύψους 151 δισεκατομμυρίων δολαρίων...Κι΄από πάνω ξοδεύουμε μια περιουσία στο ΝΑΤΟ για να τους προστατεύει», είπε.

«Είναι τρομερό αυτό που μας έχουν κάνει. Ολοια αγαπάμε κατά κάποιον τρόπο την Ευρωπαϊκή Ενωση», αλλά αυτές οι χώρες «μάς φέρονται πολύ άσχημα. Μάς φέρονται πολύ άδικα».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συστήσει κοινό μέτωπο με τους συμμάχους των ΗΠΑ κατά της Κίνας, ο Τραμπ απάντησε αρνητικά.

«Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν τα αγροτικά μας προϊόντα. Με κάθε ειλικρίνεια, έχουν τους δικούς τους αγρότες και άρα θέλουν να προστατεύσουν τους αγρότες τους. Αλλά εμείς δεν προστατεύουμε τους δικούς μας», είπε.

Γερμανικά αυτοκίνητα

Αναφερόμενος στην αγορά των αυτοκινήτων καταφέρθηκε κατά των γερμανικών αυτοκινήτων, την στιγμή «που εμείς δεν μπορούμε να στείλουμε εκεί τα δικά μας αυτοκίνητα»

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των δασμών επί των εισαγωγών αυτοκινήτων.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε εδώ και μήνες μία επίθεση κατά της Κίνας, την οποία κατηγορεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά και κατά των Ευρωπαίων και των Καναδών, οι οποίοι απάντησαν με μέτρα αντιποίνων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απειλή επιβολής κυρώσεων κατά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ιράν , απάντησε: «Ναι, φυσικά. Αυτό κάνουμε. Οπωσδήποτε».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER