Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 11:50

Το Χόλιγουντ δεν θέλει ομοφυλόφιλους χαρακτήρες στις επιτυχίες του

Γράφτηκε από την

Ούτε ομοφυλόφιλοι ούτε λεσβίες. Ούτε τρανσέξουαλ ούτε οποιαδήποτε άλλη εικόνα ζευγαριών εκτός από τη γνωστή δυαδική μορφή. Κανείς LGTB+. Το Χόλιγουντ δεν θέλει κανέναν «διαφορετικό» στις υπερπαραγωγές του.

Σε μικρότερου μπάτζετ ταινίες όλα είναι καλά, καθώς μπορούν να βγάλουν τα χρήματά τους, χωρίς να είναι υποχρεωμένες να ικανοποιήσουν τους πάντες.

Αλλά όταν πρόκειται για υπερπαραγωγές η σεξουαλικότητα των χαρακτήρων θα πρέπει να μένει έξω από τα κινηματογραφικά πλατό. Εκτός εάν πρόκειται για ένα κλασικό ζευγάρι ετεροφυλόφιλων.

Τουλάχιστον αυτό φαίνεται, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, από τις πρόσφατες προσαρμογές που έγιναν σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της περασμένης σεζόν, όπου θα εξαφανιστούν ορισμένες από τις σκηνές που εμφάνιζαν την μεταβαλλόμενη σεξουαλική πραγματικότητα.

Έτσι σκηνές τρυφερότητας ή ομοφυλοφιλικού φλερτ κόβονται ή εμφανίζονται πιο «θολά» σε ταινίες όπως το «Σταρ Τρεκ», «Ο πόλεμος των άστρων» και «Θορ», τις περισσότερες φορές με την δικαιολογία των παραγωγών ότι «δεν χωρούν» και χωρίς να παραδέχονται ότι παρέλειψαν τις σκηνές αυτές φοβούμενοι τις αντιδράσεις που θα προκαλούσαν σε μέρος των θεατών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ