Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 15:42

Tαϊλάνδη: Τέσσερα από τα 12 αγόρια διασώθηκαν από το σπήλαιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Tαϊλάνδη: Τέσσερα από τα 12 αγόρια διασώθηκαν από το σπήλαιο

Περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος βγήκαν τα δύο πρώτα αγόρια της ποδοσαιρικής ομάδας που είναι παγιδευμένη 14 ημέρες στο δαιδαλώδες σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ - Φωτογραφίες από ελικόπτερο και ασθενοφόρο να φεύγουν από την περιοχή - Οι Navy Seals της Ταϊλάνδης έχουν ανακοίνωσει τέσσερις διασωθέντες.

Έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε εννέα ώρες, τέσσερα από τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλούνται τα ξένα δίκτυα.

Το Al Jazeera και το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρουν ότι τέσσερα από τα 12 παιδιά διασώθηκαν και μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

«Δύο από τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο και έχουν μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες στις κινητές ιατρικές μονάδες υγείας που έχουν στηθεί έξω από το σπήλαιο», δήλωσε ο Tossathep Boonthong, επικεφαλής της μονάδας Υγείας της πόλης Τσιάνγκ Ράι και μέλος της ομάδας διασωστών, προσθέτοντας: «Τα παιδιά δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι».

Ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι το ταξίδι της εξόδου των παιδιών επισπεύστηκε -διήρκεσε εννέα ώρες, αντί της αρχικά προβλεπόμενης διάρκειας των 11 ωρών- επειδή μεγάλο μέρος των υδάτων αντλήθηκε από τα πλημμυρισμένα σπήλαια και έτσι κατέστη δυνατό τα παιδιά να κάνουν μεγάλο μέρος της διαδρομής περπατώντας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Daniel Shutton, απεσταλμένο του αυστραλιανού network ten, το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο είναι ο Mongkol "Mark" Boonpiam.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι τέσσερα από τα 12 αγόρια έχουν ήδη φτάσει στο σημείο που είναι συγκεντρωμένες οι ομάδες διάσωσης και αναμένεται να βγουν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, πληροφορία την οποία έχει δημοσιεύσει και το Al Jazeera.

Νεότερες πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου αναφέρουν ότι δύο αγόρια βγήκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ και ακόμη δύο παιδιά είναι κοντά στην έξοδο από το δαιδαλώδες σπήλαιο όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα για περίπου δύο εβδομάδες.

Την επιχείρηση διάσωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας των 12 αγοριών με τον προπονητή τους, έχουν αναλάβει 13 ξένοι δύτες που θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο. Πρόκειται για σπηλαιοδύτες, εξειδικευμένους στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εντός σπηλαίων, τους οποίους συνδράμουν πέντε δύτες από τις δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών - seals- της Ταϊλάνδης. Αυτοί οι 18 δύτες που έχουν αναλάβουν να απεγκλωβίσουν τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους, τις τρεις τελευταίες ημέρες προετοιμάζονταν εντατικά για την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή: protothema.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER