Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 14:50

Βρετανία: Καμία εγγύηση ότι θα βρεθούν οι ένοχοι για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ

Γράφτηκε από την
Βρετανία: Καμία εγγύηση ότι θα βρεθούν οι ένοχοι για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ

Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τις δηλητηριάσεις με νευροτοξικό παράγοντα στην Αγγλία δεν έχουν εντοπιστεί και η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν περισσότερα ίχνη του νόβιτσοκ στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα ο ανώτατος αξιωματικός της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια δηλητηριάστηκαν με νόβιτσοκ τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι, ενώ πρόσφατα ένα ζευγάρι Βρετανών εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης μετά την έκθεσή του στον ίδιο παράγοντα. Η γυναίκα, η Ντον Στέρτζες, πέθανε έπειτα από μερικές μέρες νοσηλείας της, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο άνδρας.

"Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να βρίσκομαι εδώ και να λέω ότι εντοπίσαμε και συλλάβαμε τους υπεύθυνους και ότι είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν παραμένουν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα πουθενά στη χώρα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας Νιλ Μπάσο.

"Η ωμή πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορώ να σας προσφέρω καμία τέτοια διαβεβαίωση ή εγγύηση αυτή τη στιγμή".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πιθανόν να μην καταστεί ποτέ δυνατό να συνδεθεί με βεβαιότητα ο θάνατος της Στέρτζες με τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός, ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλι, που δηλητηριάστηκε από νόβιτσοκ πριν από δέκα μέρες, ανέκτησε τις αισθήσεις του και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Σάλσμπερι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER