Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 19:45

Τραμπ: Ρωσία, Ε.Ε. και Κίνα είναι «οι εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών

Γράφτηκε από την
Τραμπ: Ρωσία, Ε.Ε. και Κίνα είναι «οι εχθροί» των Ηνωμένων Πολιτειών

Η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι οι "εχθροί" των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Στη συνέντευξη αυτή, που παραχωρήθηκε το Σάββατο και μεταδόθηκε σήμερα, παραμονή της πρώτης συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία, η ΕΕ και η Κίνα είναι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, οι "εχθροί" των ΗΠΑ.

"Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εθχρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές", σημείωσε.

Τουσκ: Το να πει κανείς ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι εχθροί είναι «fake news»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι καλύτεροι φίλοι και το να πει κανείς πως είναι εχθροί είναι «ψεύτικες ειδήσεις», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε την ΕΕ εχθρό σε εμπορικά θέματα.

«Η Αμερική και η ΕΕ είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όποιος λέει ότι είμαστε εχθροί διαδίδει fake news [ψεύτικες ειδήσεις]», έγραψε στο Twitter ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER