Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 21:09

Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση χωρών να δεχτούν διασωθέντες μετανάστες

Γράφτηκε από την
Ιταλία: Ικανοποίηση από την ανταπόκριση χωρών να δεχτούν διασωθέντες μετανάστες

"Πρόκειται για την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που ζητούσαμε πάντα από την Ευρώπη" δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η Ιταλία είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ευρωπαϊκών χωρών στο αίτημα της κυβέρνησης της Ρώμης να κατανεμηθούν οι 442 μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται σε δυο στρατιωτικά πλοία νότια της Σικελίας, σε πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε.
«Πρόκειται για την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που ζητούσαμε πάντα από την Ευρώπη, και τα οποία, τώρα, μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στη σελίδα του στο Facebook.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Μάλτα, η Γαλλία και η Γερμανία δέχθηκαν να φιλοξενήσουν, συνολικά, 150 διασωθέντες.
Από την Τσεχία, όμως, η κυβέρνηση της Πράγας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν μετανάστη, διότι «πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας, χώρα στην οποία οι μετανάστες δεν μπορούν να αφιχθούν».
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε, μέσω Twitter, την προσέγγιση του Τζουζέπε Κόντε υπέρ της ανακατανομής των μεταναστών και προσφύγων «έναν δρόμο που οδηγεί στην κόλαση».
Oι ιταλικές αρχές, πάντως, έχουν μεταφέρει τρόφιμα και ρούχα στα δυο στρατιωτικά πλοία, για να μπορούν οι διασωθέντες -και ιδίως τα μικρά παιδιά- να έχουν στη διάθεσή τους ενδύματα, αλλά και φαγητό για τις επόμενες είκοσι τέσσερις ώρες.
Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER