Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 13:30

Δεκαεπτάχρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από ισραηλινά πυρά

Γράφτηκε από την
Δεκαεπτάχρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από ισραηλινά πυρά

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που είχε υποστεί από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο 17χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στο στήθος χθες στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο θάνατός του ανεβάζει σε τρεις τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αυτές, μετά τον θάνατο ενός 12χρονου και ενός 43χρονου ο οποίος δέχθηκε μία σφαίρα στο κρανία από τον ισραηλινό στρατό.

Από την πλευρά του ο στρατός δεν έχει σχολιάσει τους θανάτους αυτούς. Έχει ανακοινώσει απλώς ότι 7.000 Παλαιστίνιοι «ταραξίες» έριξαν πέτρες και καμένα λάστιχα εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που φυλούσαν τον φράκτη. Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν «με μέσα αντιμετώπισης ταραχών και πυροβόλησαν βάσει των κανόνων εμπλοκής».

Τουλάχιστον 157 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη στις 30 Μαρτίου των διαδηλώσεων κατά του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια και ζητώντας το δικαίωμα επιστροφή των Παλαιστινίων στις περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν το 1948.

Στο μεταξύ χθες το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση νέων κατοικιών σε έναν εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ως απάντηση στην επίθεση με μαχαίρι ενός Παλαιστίνιου που κόστισε τη ζωή σε έναν στρατιώτη.

«Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία είναι η ενίσχυση των οικισμών», τόνισε στο Twitter ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ανακοινώνοντας την κατασκευή 400 κατοικιών στον οικισμό Αδάμ κοντά στη Ραμάλα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Το βράδυ της Πέμπτης ένας 17χρονος Παλαιστίνιος διείσδυσε σε αυτόν τον ισραηλινό οικισμό και επιτέθηκε σε Ισραηλινούς με μαχαίρι. Ένας από αυτούς, ο 31χρονος Γιοτάμ Οβάντια, υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε. Από την επίθεση του 17χρονου Παλαιστίνιου τραυματίστηκαν άλλοι δύο Ισραηλινοί.

Ο ένας από τους τρεις Ισραηλινούς που δέχθηκαν την επίθεση άνοιξε πυρ κατά του Παλαιστίνιου, που ονομαζόταν Μοχάμεντ Νταρ Γιούσεφ, και τον σκότωσε.

Σήμερα το πρωί συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις στο χωριό Κόμπαρ, στο δυτικό τμήμα της Ραμάλας, από όπου προερχόταν ο Παλαιστίνιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER