Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 14:20

Έκθεση σοκ της βρετανικής βουλής: Η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι «ενδημική» στον ανθρωπιστικό τομέα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έκθεση σοκ της βρετανικής βουλής: Η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι «ενδημική» στον ανθρωπιστικό τομέα

Το πρόβλημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι «ενδημικό» στον τομέα της ανθρωπιστικής αρωγής, ο οποίος δεν έχει κάνει αρκετά για να επιχειρήσει να το εξαλείψει, υιοθετώντας μια στάση η οποία αγγίζει «τη συνέργεια», υπογραμμίζεται σε έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έκθεση αυτή της Επιτροπής Διεθνούς Ανάπτυξης της Βουλής των Κοινοτήτων δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις, τον Φεβρουάριο, σεξουαλικών καταχρήσεων που διαπράχθηκαν από ορισμένους εργαζομένους της βρετανικής μκο Oxfam μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010 στην Αϊτή.

Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν χιονοστιβάδα προσφυγών σε όλον τον τομέα.

Η Επιτροπή εκτιμά πως το εύρος του προβλήματος είναι αδύνατο να προσδιοριστεί, όμως υποψιάζεται πως οι γνωστές περιπτώσεις δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου.

«Υπάρχουν περιπτώσεις εκμετάλλευσης και σεξουαλικών καταχρήσεων και λαμβάνουν χώρα στις οργανώσεις, τις χώρες και τους θεσμούς. Είναι ενδημικό, και μάλιστα από καιρό», υπογραμμίζει.

«Η παροχή βοήθειας στα πρόσωπα και τις κοινότητες που αντιμετωπίζουν κρίση υπονομεύθηκε από τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα εξασθενημένα συστήματα διακυβέρνησης», προσθέτει.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, ο ανθρωπιστικός τομέας υπερτιμά τις προσπάθειες που αναπτύσσονται για την επίλυση το προβλήματος: η αυτορρύθμιση, που έχει θέσει σε εφαρμογή, είναι ανεπαρκής. Οι βουλευτές συνιστούν κυρίως να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο μητρώο των εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ώστε να μην μπορούν οι δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων να περνούν από τη μία μκο στην άλλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER