Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 11:50

Υποτροφία σε 16χρονη έφηβη από την Άμαλ Κλούνεϊ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υποτροφία σε 16χρονη έφηβη από την Άμαλ Κλούνεϊ

Η 16χρονη που έλαβε την ετήσια υποτροφία που προσφέρει η Άμαλ Κλούνεϊ δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να πολεμήσει για να εξαλειφθεί ο γάμος παιδιών και για να ποινικοποιηθεί ο βιασμός μέσα στον γάμο στον Λίβανο, όπου δεν έχει θεσπιστεί κατώτατη ηλικία γάμου.

Η Κάμαρ Ομάρι, που είναι η τέταρτη Λιβανέζα έφηβη που λαμβάνει την υποτροφία αυτή που δημιούργησε η Βρετανολιβανέζα δικηγόρος υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα φοιτήσει για δύο χρόνια στο κολέγιο UWC Dilijan της Αρμενίας.

«Πρέπει να θεσπιστεί κατώτατη ηλικία γάμου και πρέπει να ποινικοποιηθεί ο βιασμός μέσα στον γάμο», τόνισε η Ομάρι μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

«Ο σεξισμός και η κακοποίηση των γυναικών και των παιδιών εξακολουθούν να είναι διαδεδομένοι (...) Οι γυναίκες στιγματίζονται. Θεωρούνται γενικά πιο αδύναμες από τους άνδρες και αυτό πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε.

Οι νόμοι που καθορίζονται από τις διάφορες θρησκευτικές κοινότητες του Λιβάνου επιτρέπουν σε κορίτσια μικρότερα των 15 ετών να παντρεύονται, γεγονός που έχει ωθήσει πολλές οικογένειες Σύρων προσφύγων που δεν έχουν χρήματα για φαγητό ή ενοίκιο να παντρέψουν τις κόρες τους, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER