Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 08:11

Ισραήλ: Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας

Γράφτηκε από την
Ισραήλ: Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας οι παραδόσεις καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ διακόπτει τις παραδόσεις καυσίμων και φυσικού αερίου στη Λωρίδα της Γάζας από σήμερα, σε αντίποινα για τους εμπρησμούς που κάνουν Παλαιστίνιοι στέλνοντας αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς προσαρμοσμένους σε μπαλόνια και χαρταετούς στην ισραηλινή επικράτεια, γνωστοποίησε η ισραηλινή κυβέρνηση.

Ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του την Τετάρτη αναφέρει ότι ο Λίμπερμαν διέταξε να ανασταλούν οι παραδόσεις καυσίμων στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ μέχρι νεοτέρας.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε μπροστά στη συνέχιση του τρόμου των εμπρηστικών μπαλονιών και των ταραχών κατά μήκος του (συνοριακού) φράκτη», ανέφερε η ανακοίνωση του Λίμπερμαν, χρησιμοποιώντας τον κυβερνητικό όρο για το Τείχος διαχωρισμού στα σύνορα.

Επί τέσσερις μήνες από την 30ή Μαρτίου και μετά, κάθε Παρασκευή γίνονται διαδηλώσεις στα σύνορα, η ένταση των οποίων έχει μειωθεί κατά τι, όμως οι οργανωτές τους λένε πως θα συνεχίσουν ωσότου το Ισραήλ να άρει τον αυστηρό αποκλεισμό που επιβάλλει στον θύλακα.

Τουλάχιστον 155 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αυτών. Έχει επίσης σκοτωθεί ένας ισραηλινός στρατιώτης.

Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, έχουν προκληθεί πυρκαγιές σε αγροτικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις εξαιτίας χαρταετών και μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που κατευθύνουν στην άλλη πλευρά των συνόρων μαχητές από τη Γάζα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει αντιδράσει ήδη στους εμπρησμούς απαγορεύοντας τη διέλευση διαφόρων εμπορευμάτων που διατείνεται ότι δεν είναι απολύτως απαραίτητα από το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER