Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 10:20

Η Αστον Μάρτιν βγάζει στην παραγωγή την θρυλική DB5 του Τζέιμς Μποντ

Γράφτηκε από την
Η Αστον Μάρτιν βγάζει στην παραγωγή την θρυλική DB5 του Τζέιμς Μποντ

Την Aston Martin DB5 την είδαμε, για πρώτη φορά, στην ταινία «Χρυσοδάκτυλος» το 1964. Και στοίχειωσε τα όνειρά μας.

Τώρα, για 25 ευτυχείς, η Aston Martin θα αναδημιουργήσει αντίγραφα, πανομοιότυπα αντίγραφα, αυτού του εμβληματικού αυτοκινήτου. Αυτοκινήτου ή μήπως «ποιήματος σε μέταλλο»; 

«Η σύνδεση της Aston Martin με τον Τζέιμς Μποντ είναι κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και είναι αξιοσημείωτο ότι το μοντέλο DB5 παραμένει, μετά από τόσα χρόνια, το απόλυτο αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ. «Η απόκτηση μιας Aston Martin για πολύ καιρό είναι φιλοδοξία των θαυμαστών του Μποντ, αλλά να αποκτήσεις μια ασημί DB5, με όλα τα γκάτζετ και κατασκευασμένη με τις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές στο ίδιο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται τα αυθεντικά αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ; Καλά, αυτό είναι η απόλυτη "φαντασίωση" του συλλέκτη» πρόσθεσε.

H Aston Martin θα αναδημιουργήσει για 25 τυχερούς αντίγραφα, πανομοιότυπα αντίγραφα, αυτού του εμβληματικού αυτοκινήτου.

Τα αντίγραφα θα είναι ακριβώς όπως το πρωτότυπο, με κάποιες μετατροπές για να διασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο κατασκευαστικής ποιότητας και οδικής αξιοπιστίας. Το χρώμα θα είναι ακριβώς το χρώμα που ήταν το αυθεντικό DB5 στην ταινία «Χρυσοδάκτυλος». Τα γκάτζετ θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Κρις Κόρμπουλντ, που επέβλεπε τα σπέσιαλ εφέ στις ταινίες του Μποντ. Ακόμη και οι περιστρεφόμενες πινακίδες θα είναι εκεί!

Η σχέση του Μποντ με την Aston Martin DB5 ξεκίνησε το 1964 και αποδείχτηκε σχέση που «άντεξε στον χρόνο». Μαζί ήταν στο «Επιχείρηση Κεραυνός» το 1965, στο «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» το 1995, στο «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει» το 1997, στο «Καζινό Ρουαγιάλ» το 2006, στο «Skyfall» το 2012 και στο «Spectre» το 2015.

Πέραν των 25 «αντιγράφων» - για τα οποία οι φιλόδοξοι συλλέκτες πρέπει να να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή ανέρχεται σε 2,75 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας - θα παραχθούν άλλα τρία: ένα για την EON (την εταιρεία παραγωγής ταινιών Τζέιμς Μποντ), ένα για την ίδια την Aston Martin και ένα το οποίο θα δημοπρατηθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER