Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 13:20

Αυστριακός δημοσιογράφος συνελήφθη στην Τουρκία ως ύποπτος για τρομοκρατία

Γράφτηκε από την
Αυστριακός δημοσιογράφος συνελήφθη στην Τουρκία ως ύποπτος για τρομοκρατία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν αυστριακό δημοσιογράφο και ακτιβιστή ως ύποπτο για τη διάπραξη αξιόποινης πράξης που συνδέεται με την τρομοκρατία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η αριστερή ιστοσελίδα όπου εργάζεται.

Το Re:volt, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται "ριζοσπαστικά αριστερό" και είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό, έγραψε ότι ο Μαξ Ζίρνγκαστ συνελήφθη στο διαμέρισμά του στην Άγκυρα το πρωί της Τρίτης.

"Καταδικάζουμε τη σύλληψη αυτή με τον σφοδρότερο τρόπο και κάνουμε έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή του", ανέφερε σε email του το Re:volt επιβεβαιώνοντας ανακοίνωση για τη σύλληψή του από την μκο Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

"Ο δημοσιογράφος μας, ο οποίος έχει ζήσει στην Τουρκία επί σειρά ετών, είναι ένας παθιασμένος αριστερός ακτιβιστής και συγγραφέας, που κάνει εκστρατεία υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας", πρόσθεσε το γερμανόφωνο έντυπο.

Ο Ζίρνγκαστ είναι επιπλέον φοιτητής των Πολιτικών Επιστημών λίγο πριν τα 30 του, προσθέτει το Re:volt και σχολιάζει ότι η εις βάρος του κατηγορία, όπως εικάζει, είναι η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το ζήτημα. Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας αυστριακός πολίτης συνελήφθη την Τρίτη στην Άγκυρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες επικαλούμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER